De loterij winnen zou je leven alleen maar mooier moeten maken, maar dat geldt niet voor Jane Parks, de jongste loterijwinnares ooit in Engeland. Zij wil het bedrijf Camelot, eigenaar van Euromillions, aanklagen voor ‘het verpesten van haar leven.’

De Schotse Jane Park (21) was 17 jaar toen ze de loterij won. Ze sleepte een miljoen in de wacht, maar vindt dat de prijs haar leven heeft verwoest, omdat ze te jong was om met zo’n groot geldbedrag om te gaan.
‘Soms wens ik dat ik het winnende lot nooit gekocht had’, vertelt de twintiger uit het Schotse Midlothian aan de Britse zondagskrant Sunday People. Toen Park in 2013 een miljoen won bij EuroMillions met het eerste en enige lot dat ze ooit gekocht had, vierde ze dat met kinderchampagne.

‘Ik ben bezorgd over dingen waar een persoon van mijn leeftijd nooit over zou moeten hoeven nadenken. Als ik dat van tevoren had geweten, dan zou ik nooit openbaar gemaakt hebben dat ik gewonnen had’, zegt Park. ‘Ik dacht dat mijn leven tien keer beter zou worden, maar het werd tien keer slechter.’

‘Mensen kijken mij aan denken: ‘Ik wou dat ik haar leven had, dat ik haar geld had’, maar ze realiseren zich de enorme stress die het voor mij met zich meebrengt niet. Ik heb materiële zaken, maar apart van dat is mijn leven leeg. Wat is mijn doel in dit leven? Ik vind dat Camelot nalatig is geweest met het aanbieden van hulp.’

Volgens een woordvoerder van Camelot is Park destijds financiële en juridische hulp aangeboden. Ook is ze in contact gebracht met een andere jonge winnaar, om hun ervaringen te delen. ‘We zijn van tijd tot tijd met haar in contact gebleven. Het is aan de winnaars zelf om te bepalen of ze iets met onze hulp doen.’

Share.

About Author

The Unknown Known

'Some say it's impossible for him to wear socks, and he can open a beer bottle with his testes!'

Leave A Reply